De Kerk in de media

09-07-2022
Dorpskerk open tijdens de Vleddermarkten
Vanaf dinsdag 12 juli zijn er traditiegetrouw de zomermarkten in Vledder. Gedurende de zes markten is ook de Johannes de Doperkerk geopend voor het publiek. De deuren staan open van 12.00 – 18.00 u. In de drukte van elke dag is het goed om even bij te komen in de stilte van dit oude kerkgebouw. Voor de niet bekende toerist is er een gids die kan wijzen op de bijzonderheden van dit monument. Er is veel te vertellen over de rijke historie van kerk en toren en zeker over het doopvont dat stamt uit de 11e eeuw. Af en toe zal ook het orgel bespeeld worden.

Expositie van quilts
Tijdens de zomermaanden is er een expositie van heel bijzondere quilts. Gerda van der Velden uit Steenwijk heeft de nissen in de kerk gevuld met haar quiltwerk. Al eerder had ze hier een expositie van pastelkrijt tekeningen, wat uitblonk in precisie. Al zo’n 35 jaar houdt  Gerda  zich bezig met quilten. Toen de kinderen klein waren en zij op  school werkte werd ieder leeg moment gevuld met deze mooie hobby. Nadat ze is gestopt als groepsleerkracht heeft ze zich met nieuw elan op het quilten gestort. Omdat er verschillende technieken worden toegepast is Gerda vaak met meerdere werken bezig. De afwisseling maakt het leuk, zegt ze.
In de kerk kunt u grote doeken zien naast kleiner werk. Er ligt een beschrijving bij. Een bezoek aan kerk en expositie is zeer de moeite waard.26-04-2022
Gemeenteleden krijgen koninklijke onderscheiding.
Uit handen van burgemeester Rikus Jager hebben Gerrit en Gré Kerssies en Bert van Dam een lintje opgespeld gekregen. Voor een verslag en foto's kun u hier klikken.

 
07-04-2021 

Dorpsdokter zet vaccinatieprik in Johannes de Doperkerk in Vledder
( Ruim tweehonderd mensen zijn opgeroepen)

Door Bianca van der Pol
In de Steenwijker Courant


Foto René Wiegmink

De deuren van de Johannes de Doperkerk in Vledder zijn vanmorgen geopend voor een speciale gelegenheid: het vaccineren van ouderen.
Ruim tweehonderd mensen van 60 jaar en ouder zijn opgeroepen voor een vaccinatie door dorpsdokter John Kors.

Meteen al vanaf negen uur, het startmoment, liep het mooi door met mensen die een prik kwamen halen.
De kerkenraad heeft het gebouw aangeboden aan de dokter, om zijn patiënten op een makkelijke en veilige manier te kunnen vaccineren. De kerk, die steeds vaker voor andere doeleinden wordt gebruikt dan alleen kerkdiensten (begrafenissen, bruiloften en exposities), is uitermate geschikt vanwege de doorloopmogelijkheden, zo geeft de kerkenraad aan. Aan de voorzijde kunnen mensen de kerk in en aan de zijkant kunnen zij er weer uit. „Zo kunnen de coronamaatregelen goed worden gehandhaafd.”

    
Foto's Anda Blok. Klik op de foto voor een vergroting.
 

In het magazine In Westerveld stond in jaargang 5/ nr 9/ 2020 een mooi artikel over 'De kerken en het geloof'.
Ook onze dominee, Marianne Gaastra deed aan dit artikel mee wat u hieronder kunt lezen.Door op het artikel te klikken kunt u het volledige artikel lezen. 
De foto is gemaakt door Charlie Wessels. En bood mij aan, de foto gratis te gebruiken. Haar werk is op haar mooie site hier terug te vinden.
Het artikel is ons aangeboden door In Westerveld. Een mooi magazine welke u online ook kunt bekijken: en wel hier!
 
In dat zelfde magazine stond ook Gerrit en Gre Kerssies.Door op het artikel te klikken kunt u het volledige artikel lezen.

 
terug

Actueel

komende kerkdiensten
Dorpskerk Vledder
zondag 16 juni 
10.00 uur
ds. K. de Graaf Menaldum
Dienst online bekijken
Streekkerk Nijensleek
zondag 23 juni 
10.00 uur
ds. G. Knol uit Steenwijk
Dienst online bekijken
Streekkerk Nijensleek
zondag 30 juni 
10.00 uur
mw. ds. T. Braam
Dienst online bekijken