Overig


Overhoop!

Horen, zien en beleven

Overhoop! is een hoopgevende muziekvoorstelling zoals je het nog niet eerder hebt beleefd. Een multimediale voorstelling die je meeneemt op een muzikaal avontuur van donker naar licht. De prachtige klanken van de fluit en de harp vertalen emoties naar muziek. Sfeervol, levendig, aangrijpend, rustgevend. De klanken smelten samen met poëzie, licht en geluid en nemen je mee op een emotionele reis langs de kleuren van de regenboog. 
De emoties welke gelinkt zijn aan de 7 kleuren monden uit in een schitterend keerpunt waarna de nieuwe weg naar hoop wordt ingeleid. Met muziek van o.a. Andriessen, Badings, Ibert en Debussy. Een belangrijk onderdeel is het speciaal voor deze voorstelling gecomponeerde nieuwe muziekstuk door componist Henri Gerrits. Een muziekvoorstelling over verandering, over crisis, over nieuw leven, lichtpuntjes en… Overhoop! De muziekvoorstelling die ontstaan is vanuit de pandemie en je meegemaakt moet hebben. Een unieke beleving, een onvergetelijk concert!

Wie zorgt er voor de ultieme ervaring?

Elisabeth Hopman (fluit) en Nienke van Leijden (harp) musiceren met passie en enthousiasme. Hun kenmerkende sprankelende klanken vormen de rode draad door de voorstelling. Speciaal voor deze voorstelling heeft dichter Bart Schmittmann een aantal gedichten geschreven welke op een verbindende wijze in de voorstelling zijn verwerkt. Het geheel wordt omlijst door een prachtig lichtschouwspel door Bernard Boumans. Zo is het gevarieerde artiestengezelschap van Overhoop! compleet. Na een maandenlange concertstop in verband met Corona staan deze professionele artiesten te trappelen om weer op de bühne te staan en je mee te nemen in deze bijzondere voorstelling.

Praktische informatie

Overhoop! is een circa 60 minuten durende voorstelling, zonder pauze. Een non-stop muziekvoorstelling welke te zien is op 21 locaties in Drenthe en Groningen. Van theaterlocaties naar prachtige intieme en historische kerken zal de voorstelling te zien zijn. Uiteraard is alles veilig ingericht om geheel coronaproof te genieten van deze unieke muziekvoorstelling.
30Oktober om 19.30 in de Johannes de Doperkerk te Vledder. Kijk op hun SITE voor kaartverkoop en meer informatie.HEILIGE HERRIE – Geloven in popmuziek
De deuren van de Hervormde Pancratiuskerk in Diever gaan open voor liefhebbers van popmuziek! Corjan Matsinger neemt je mee op zijn pelgrimsreis door hitlijsten vanaf de zestiger jaren tot heden. Laat je meeslepen door de indrukwekkende muziek van Led Zeppelin met ‘Stairway to Heaven’ tot Hozier met ‘Take me to church’. 
 Geloven, spiritualiteit en popmuziek komen samen op vrijdag 29 oktober van 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in de Hervormde kerk te Diever, de ‘Kathedraal van Drenthe’. Geniet van de fantastische akoestiek in een ontspannen sfeer. Toegang 5 euro, incl. koffie/thee. 
 Koorproeverij in Johannes de Doperkerk
              
Op zaterdag 18 september zal het Vocaal ensemble Magnificat uit Kampen in Vledder te horen zijn. Na anderhalf jaar corona, is het weer een feest om als koor samen te musiceren in een kerk, om zo Gods lof weer zingenderwijs over de lippen te laten komen. Ook het orgel zal bespeeld worden. Met de mooie akoestiek van de Johannes de Doperkerk is dat iets om naar uit te kijken.

Op deze dag is het koor in het kader van een kooractiviteit te gast in Vledder. Het inloopconcert begint om 14.30 uur. Daarbij kun je in-en uitlopen, het heeft een wat ontspannen karakter.
Het thema dat de muziek verbindt, is ‘Bachs liefde voor het lied’ wat uitgewerkt wordt met keuzes uit koralen, liederen en motetten. Het koor vindt het leuk als u ook komt luisteren.
 
terug

Actueel

Komende kerkdienst

Vledder
17-10-2021
10.00 uur
Ds. G. vd Dool uit Vledder

Dienst meekijken

Nijensleek

17-10-2021
10.00 uur
Ds Hans Procee uit Vledder
Deze dienst wordt niet uitgezonden.

Dienst terug kijken

De update over de verbouwing van de Gerf leest u hier.


Jas gevonden na RK kerk te Wilhelminaoord
na de ‘openluchtdienst’. Zie foto. 


Heilige Herrie bij onze buren!!
Vrijdag 29 oktober in Diever
Lees er hier alles over.


Vledder Overhoop!!
Overhoop! is een hoopgevende muziekvoorstelling.
Lees hier verder.


25 Oktober 2021
10.00-12.00 uur
In gesprek met Den Heyer en Kuitert
Lees hier verder.


De datums van de Leerhuisavonden zijn bekend.
Lees hier wat het programma dit seizoen brengt.

Oproep van uw kerkenraad.

Corona financiën


Ter inspiratie


Lees hier alles over onze inspiraties.