Welkom


Wij heten u en jou van harte welkom op de site van de Protestantse Gemeente van Vledder-Nijensleek en omstreken.

Onze gemeente is ontstaan door het samengaan van twee kerkelijke gemeenten, te weten: de Gereformeerde Kerk Nijensleek en de Hervormde Gemeente Vledder.

Wij proberen een gemeente te zijn die ruimte wil bieden aan een verscheidenheid in het beleven van het geloof en waar leden zich betrokken voelen bij elkaar en bij de kerk.

In de loop der eeuwen is het zicht op geloven veranderd. Wij geloven niet meer op dezelfde manier dan de mensen in de Middeleeuwen, vaak zelfs niet meer als de generatie voor ons.
Maar ook in de Bijbel zijn er al volop discussies over het geloof in Jahweh.
Daar kunnen we samen over in gesprek gaan.

We geloven in God, die Liefde is. Die ons een aarde heeft gegeven waarvan na elke scheppingsdag wordt gezegd: “Hij zag dat het goed was”.  Maar Hij heeft ons ook verantwoordelijkheid gegeven voor elkaar en voor de schepping. En Hij wil ons altijd hoop geven en een nieuwe toekomst.

En we geloven in zijn Zoon.
De dienst van Jezus Christus inspireert ons. Zijn Geest bemoedigt ons om geloof, hoop en liefde uit te stralen. Het lukt ons vaak niet dit allemaal waar te maken of uit te stralen. Maar als het lukt worden wij er door bemoedigd. En als het mislukt, mogen we het opnieuw proberen.

Op onze website willen wij zoveel mogelijk actuele informatie over onze diensten, activiteiten en contactmogelijkheden in onze gemeente aanbieden. U vindt informatie over wie we zijn als kerk, wat we doen als gemeente en hoe het geloof vormt krijgt in ons leven.

U bent van harte welkom bij onze vieringen en/of gespreksgroepen. Maar ook bent u welkom om onze online diensten te volgen.

                   
 
terug

Actueel

Komende kerkdiensten
Vledder
11-12-2022

10.00 - Dovendienst
Ds. H. Procee

Dienst mee kijken
Nijensleek
11-12-2022 
geen dienst 
Dienst terug kijken 
 
Koffieochtend In de Gerf in Vledder
Woensdag 7 december om 10.00 uur

Koffieochtend in de Streekkerk te Nijensleek
Dinsdag 13 december om 10.00 uur

Leerhuis in de Gerf te Vledder
Woensdag 15 december om 19.30
Voor meer info klik hier